Al patrulea Seminar de Informare din cadrul proiectului POSDRU ”PRIN PRACTICĂ AI VIITOR” – ID 141251

In data de 30 septembrie 2015, a avut loc Al patrulea Seminar de Informare din cadrul proiectului POSDRU ID141251  la sediul Universitatii Politehnica București, Facultatea de Inginerie Mecanica și Mecatronica. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a 50 de persoane, reprezentanti ai echipelor de implementare din partea partenerilor proiectului si studenti din Grupul Tinta. Studentii care fac parte din grupul tinta au sustinut prezentari deosebite despre experienta lor in comapanii multinationale, in cadrul stagiilor de practica organizate prin proiect.

Stagiul de practica  al studentilor este important nu numai pentru dezvoltarea (completarea/aprofundarea) competentelor și abilitatilor dobândite la cursuri și aplicatii sau câștigarea de experienta profesionala, dar si pentru modificarea mentalitatii, in sensul educarii atitudinii lor fata de munca. Astfel, studentii au avut posibilitatea de a cunoaste cerintele si nevoile unui loc de munca, precum si responsabilitatile pe care acesta le implica. Firmele selectate ca parteneri au creat conditii propice pentru desfasurarea stagiilor de practica, acest exercitiu putand fundamenta pe termen lung si o eventuala angajare ulterioara a unor absolventi pretiosi.

In cadrul cadrul proiectului s-a realizat consiliere individuala si de grup, plecand de la ideea ca procesul de consiliere in cariera ajuta tânarul sa-si gaseasca o ocupatie compatibila si, de-a lungul carierei sale, sa invete sa-si dezvolte continuu competentele si sa le valorifice pe parcursul schimbarilor care pot avea loc in traiectoria sa profesionala.  

Sunt, de asemenea, de remarcat ȋncrederea ȋn fortele proprii pe care studentii au manifestat-o si rezultatele remarcabile, cu solutii tehnice brevetabile, pe care le-au obtinut la cele doua editii ale Concursului studentesc de creativitate si inovare din cadrul proiectului POSDRU/161/2.1/G/141251  „Prin practica ai viitor”.

Acest lucru confirma ȋnca o data preocuparea studentilor pentru asimilarea de cunostinte prin implicarea activa ȋn proiecte pe perioada de derulare a practicii ȋn scopul facilitarii insertiei cȃt mai rapide pe piata muncii.

Seminarul a relevat importanta proiectului ce a contribuit la indeplinirea obiectivului general POSDRU,de dezvoltare a capitalului uman si de crestere a competitivitatii, prin corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si prin asigurarea de activitati care sa faciliteze insertia profesionala a studentilor din domeniile / mecatronica / robotica / mecanica / optometrie / tehnologia informatiei / relatii internationale si studii europene etc.

De asemenea, proiectul extinde si imbunatateste investitia in resursa umana prin creșterea accesului la stagii de practica adecvate specializarii educationale.

Tagged on:
MBM Software - Romanian software outsourcing company